Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Традиционен немски сладкиш с извара

Традиционен немски сладкиш с извара

Традиционен немски сладкиш с извара
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
02/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Традициите ги спазваме, затова опитваме и този немски сладкиш с извара"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 150 г
  • захар - 100 г
  • масло - 100 г
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • За пълнежа
  • извара - 400 г
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • пудинг - 2 пакетчета ванилия
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме брашното, яйцето, маслото, захарта и бакпулвера. Омесваме меко тесто и го разточваме на тънка кора.

Поставяме го внимателно във форма с отделящо се дъно, която предварително сме намазали с мазнина отвътре, а отвън сме опаковали с алуминиево фолио.

Приготвяме пълнежа, като разбиваме яйцата със захарта.

След това добавяме прясното мляко, пудинга, маслото, лимоновия сок, бакпулвера и изварата, отново разбиваме. Изсипваме сместа в тестената основа и заравняваме.

Печем традиционния немски сладкиш с извара на 180 градуса 40 минути. Оставяме го да се стегне за една нощ, като не е задължително да се прибира в хладилника.

Поръсваме сладкиша с малко пудра захар, нарязваме на парчета и сервираме.

Страхотен немски сладкиш Кезекухен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: