Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта, докато се получи кремообразна смес. Прибавяме ванилията и пресятото с бакпулвера брашно. Разбъркваме добре и капваме олиото. Получената смес слагаме в намаслена правоъгълна тавичка и печем в умерена фурна на 150-180 градуса до готовност (проверяваме с клечка).
Оставяме да изстине и с конец разрязваме на два пласта хоризонтално.
На водна баня разтопяваме кравето масло и сметаната и към тях прибавяме млечния шоколад. Бъркаме, докато се получи хомогенна смес. Сваляме я от котлона и я оставяме да се охлади.
Върху поднос за торта поставяме първия блат и нанасяме 2/3 от направения крем. След това покриваме с другия блат и останалата част от крема и поръсваме отгоре и от всички страни тортата със смлени орехи.
Измиваме плодовете и ги нареждаме върху орехите. Разтваряме желатина в студена вода и като набъбне, го разтваряме на водна баня и заливаме равномерно плодовете.
Коментари