Начин на приготвяне
Отделяме белтъците на яйцата и ги разбиваме на гъст сняг. Постепенно прибавяме към тях захарта, жълтъците и брашното.
Получената смес разделяме на три отделни части, като от всяка от тях изпичаме блат в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Оставяме блатовете да се охладят, а междувременно приготвяме крема за тортата. Захарта се разтваря с водата и се кипва. Вари се до леко сгъстяване, след което се сваля от котлона и се разделя на две части. В половината захарен сироп разбиваме маслото до получаване на пищен крем, към който прибавяме по желание малко сладко по избор.
Останалата част от захарния сироп смесваме с желатина, предварително накиснат в студена вода и разтопен на водна баня.
Пристъпваме към сглобяване на тортата. Мажем всеки блат с крема, като си оставяме малко за странично измазване. Отгоре подреждаме плодовете, които заливаме на порции с останалия захарен сироп с желатин.
Желираната торта се прибира за няколко часа в хладилник, за да стегне.
Изважда се от формата и страните се измазват с останалия крем.
Източник: Бинка Николова от Кулинарната мрежа