Начин на приготвяне
Свинското месо натрийте с олио, черен пипер, кимион и много малко сол. Подредете се в тавичка и покрийте с прозрачно домакинско фолио. Оставете да престои в хладилник около 4-5 часа.
След като месото се е овкусило добре, извадете от хладилника и залейте с 300 мл бира - топла. Отново оставете, този път на стайна температура за 30-40 минути, след това посолете леко и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна. Пече се, докато остане на мазнина и придобие златист загар. Времето за печене зависи от дебелината на пържолите.
За соса с гъби, който ще послужи за гарнитура на свинското, използвайте пресни или консервирани печурки. Ако имате пресни е по-добрият вариант. Обелете ги и нарежете на тънки филийки.
Накълцайте на ситно лука и го запържете в сгорещените 3 лъжици олио с маслото. Добавете гъбите и щипка сол, гответе, докато омекнат и пуснат сос. След това налейте останалата бира (може и малко повече) и бъркайте до леко сгъстяване и докато алкохолът се изпари - не повече от 4-5 минути на умерен огън. За по-течен сос може да добавите и малко вода или зеленчуков бульон.
Готовите ароматни свински пържоли залейте със соса, а гъбите сложете отстрани като гарнитура. Поднесете топли.