Начин на приготвяне
Свинското оставете на по-големи пържоли или го нарежете на едри хапки или ленти.
Пасирайте чесъна с 80-100 мл олио, горчицата, 100 мл бяло вино, по 1 ч.л. сол, черен и червен пипер и скълцания ситно магданоз.
Залейте свинското с тази марината в дълбока купа, похлупете и оставете на хладно да се маринова за около 3 часа.
След това прехвърлете месото с маринатата в тава и сложете да се пече в загрята на 180 градуса фурна за 1 час.
За соса загрейте няколко с.л. олио и запържете почистените и нарязани гъби за около 5 минути.
След това ги извадете в чиния, а в същия съд долейте още малко мазнина и запържете брашното и постепенно го разредете с гъбения бульон.
Варете и бъркайте за няколко минути, като добавите малко сол, черен пипер, индийско орехче на вкус и върнете гъбите в соса.
Накрая поръсете с малко мащерка, залейте изпеченото свинско с гъбения сос и запечете за няколко минути във фурната.
Свинското месо с гъбен сос е готово.
Коментари