Начин на приготвяне
Накисваме осоленото, шпиковано месо в марината от бяло вино, зехтин, черен пипер, червен пипер и бахар.
Оставяме да престои за една нощ в хладилник.
Печем месото в плик заедно с маринатата в предварително загрята до 170 °C фурна за около час.
За гъбения сос загряваме прясното мляко с гъбите в тиган на слаб котлон.
След като изпечем месото, взимаме около 100 мл от останалата след печенето марината и разтваряме в нея брашното и горчицата.
Добавяме сместа към прясното мляко и гъбите. Бъркаме около 5-10 минути, след което добавяме маслото и сухия чесън.
Пасираме гъбения сос и заливаме печеното свинско с него.
Да ви е сладко с това свинско шпиковано с гъбен сос .