Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско шпиковано с гъбен сос

Свинско шпиковано с гъбен сос

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Свинско шпиковано с гъбен сос
Снимка: Evgenia
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Канете гости, нека и те се докоснат до това вкусно шпиковано свинско с гъбен сос"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 600 г
  • бяло вино - 100 мл
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бахар
  • зехтин
  • сол
  • За гъбения сос
  • гъби - 100 г, мариновани
  • горчица - 1 с.л. Дижонска
  • чесън на прах
  • прясно мляко - 120 мл
  • масло - 25 г
  • бульон - 100 мл от маринатата за месото
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме осоленото, шпиковано месо в марината от бяло вино, зехтин, черен пипер, червен пипер и бахар.

Оставяме да престои за една нощ в хладилник.

Печем месото в плик заедно с маринатата в предварително загрята до 170 °C фурна за около час.

За гъбения сос загряваме прясното мляко с гъбите в тиган на слаб котлон.

След като изпечем месото, взимаме около 100 мл от останалата след печенето марината и разтваряме в нея брашното и горчицата.

Добавяме сместа към прясното мляко и гъбите. Бъркаме около 5-10 минути, след което добавяме маслото и сухия чесън.

Пасираме гъбения сос и заливаме печеното свинско с него.

Да ви е сладко с това свинско шпиковано с гъбен сос .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: