Бисквитена торта Мечо с борови връхчета и боров мед

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
154
10
23
1
21/02/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо506
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола смесвам млякото, боровия мед и боровите връхчета и оставям да се загрее като разбърквам от време на време.

Изключвам котлона, похлупвам и оставям да се запари. След като изстине прецеждам сместа от боровите връхчета, които вече са пуснали аромата си. Връщам прецеденото мляко на котлона, докато заври.

Нишестето го разтварям в малко топла вода и после добавям към прясното мляко, като бъркам до сгъстяване. В силиконова форма мечо наливам малко нишесте, после натрошени бисквити и пак нишесте.

Готовата торта я оставям да престои за час в хладилник, за да се стегне. След това обръщам формата и внимателно върху чиния изсипвам тортата.

Децата обожават тази рецепта и има много приятен боров аромат!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар