Начин на приготвяне
Обелете, измийте и подсушете картофите. Нарежете ги на тънки почти прозрачни кръгчета. Сложете нарязаните картофи в широка купа. Нарежете лука на много тънки ивици и го прибавете при картофите.
В друга купа разбийте яйцата, сметаната, брашното и маслото. Изсипете сместа при картофите. Овкусете със сол, черен пипер и хубаво разбъркайте.
Намазнете дъното и стените на малка тавичка. Наредете равномерно половината от картофите.
Върху тях сложете колбаса и отгоре кашкавала. Наредете останалите картофи. Ако е останала от яйчената смес я изсипете отгоре.
Печете в загрята фурна на 180 градуса около 60 минути. Извадете картофената запеканка и покрийте с рендосания кашкавал. Върнете във фурната до запичане на кашкавала.