Начин на приготвяне
Най-напред сложете картофите да се варят. През това време нарежете зеления лук, чесъна и лапада и запържете за кратко. Добавете и готварската сметана и посолете.
Когато картофите са се сварили, обелете ги и ги нарежете на кръгчета. Оваляйте ги в черен пипер, червен пипер, къри и босилек.
Намазнете тавата и започнете да редите: ред картофи, върху тях изсипете плънката от зеления лук, лапада, чесъна и сметаната, върху нея наредете моцарелата също нарязана на кръгчета и така редувайте, като гледате най-отгоре да бъдат наредени картофите и да ви остане моцарела за после.
Запечете в предварително загрята фурна с вентилатор за около 20 минути.
След това извадете от фурната и счупете по желание колкото яйца желаете, като бъдат цели най-отгоре, на различни места.
Върнете отново вув фурната за 5 минути, докато станат готови и яйчицата и след това наредете моцарела най-отгоре, върху целите яица. Запечете за още 5 минути.