Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Кошнички»Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)

Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
26
"По-лесно е да го приготвите, отколкото да го произнесете три пъти бързо И е ужасно вкусно"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 2 листа, 400 г
  • лимони - 3 - 4 бр. изрязани със зеленчуковата белачка цели парчета кора лимон
  • яйца - 7 бр. (само жълтъци)
  • захар - 500 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 60 г бяло
  • вода - 250 мл
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса;

Мъфин форми или метални шоли за печене, две по 12 бр. едната форма.

В касерола се изсипва захарта, лимоновата кора и водата. Поставя се на умерен котлон, разбърква се, докато се разтопи захарта и се оставя да ври около 10 мин.

Времето се измерва след завиране. Сваля се от котлона и се оставя настрана. След като се охлади се изваждат лимоновите кори.

В тенджера се изсипва млякото, добавя се брашното и с телена бъркалка се разбърква до напълно гладка смес. Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.

Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка. Оставя се да се охлади до умерена температура и се добавят жълтъците - един по един. Разбърква се, докато се получи гладка смес. Оставя се настрана.

Загрява се фурната на 200 градуса.

Посипва се плот с малко брашно или върху самата хартия се поставя бутер тестото. Разгъва се и леко се разточва на правоъгълник. Посипва се изцяло с канела, разпределя се навсякъде с ръка, намазва се.

Завива се от тясната му страна на руло с помощта на хартията. Разрязва с нож на парчета с дебелина около 2-2.5 см. в зависимост от големината на формата.

Парчетата тесто се поставят изправени и с ръка се смачкват надолу, сплескват се. Всяко парче тесто се поставя в чашката за печене и с пръсти се оформя около стените ѝ догоре. Разстила се възможно най-тънко. С черпак се излива от яйчената смес, напълват се шолите.

Формата се поставя в загрятата фурна на 200 градуса, кошничките се пекат за около 18-20 минути или докато се получат хубави запечени петна отгоре.

Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Мари,като дядо Коледа си. Винаги изненадваш с невероятно вкусни и интересни рецепти!
24.02.2018 09:29