Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта докато побелеят.
Прибавя се водата. Разбъркайте за кратко. Прибавете ванилията и разтопеното масло. Разбъркайте за кратко.
Пресява се бакпулвера и брашното в голяма купа. Разбъркайте ги на ръка докато добре се смесят. След това се слага сухата към мократа смес и се разбърква.
Застелете дъното на правоъгълната тава от вашата фурна с незалепваща хартия за печене и я намажете с няколко капки олио изсипете сместа. С помощта на лъжица я загладете и разпределете равномерно.
Загрейте предварително фурна на 180 градуса и вентилатор. Изпечете блата докато порозовее и е готов.
Обърнете изпечения блат върху памучна влажна кърпа. Отстранете хартията. Завийте на руло докато е още горещо заедно с кърпата. Ако краищата са загорели ги изрежете преди това.
Оставете рулото да се охлади за около пет минути.
Внимателно развийте рулото. Покрийте го тъничко със сладкото от боровинки. Отново навийте на руло. Поръсете с пудра захар.
Коментари