Тиквена наслада с чия

Monika IvanovaMonika IvanovaМастър Шеф43910643725
25/02/2018
"С нас насладата ви е гарантирана "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 905
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Семената от чия се накисват от предната вечер, за да са готови и когато станете сутринта да може да направите закуската си за 5 минути. Сварената тиква пасираме с малко канела и мед.

За да са различни слоевете на десертчето (особено ако го приготвяте за гости или за децата и искате да ги впечатлите) най-отдолу в чашата се слага половината от пасираната тиква. В средата сипваме набъбналите вече семенца от чия.

За най-горния слой към пасираната тиква добавяме и киселото мляко, разбъркваме добре и сипваме в чашката.

Ако харесвате вкуса на тиква с орехи може и да добавяте ядката от един орех. Десертът се украсява с плодове по ваш избор и вкус.

Чудесен е както за студените месеци, в които тиквата е на почит, така и за лятото, особено ако използвате замразена тиква от фризера.

След пасиране се получава страхотен сладоледен крем, който в комбинация с чията е не само красив, но също така изключително вкусен и засищащ.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар