Начин на приготвяне
Измерете водата с чашката и я изсипете в джезвето. Добавете мляното кафе и какаото. Сложете на котлона и разбъркайте. Щом заври и се вдигне, отстранете джезвето и го оставете за 2 мин.
Това е моят начин на варене на кафе в джезве. Някои първо изпичат кафето на дъното на джезвето и тогава изсипват водата. Други първо сипват водата и щом заври добавят смляното кафе. Има и други начини. Може да приготвите бронираното кафе и с еспресо. Не е препоръчително инстантното обаче! Както и да решите да го приготвите е без значение.
Когато е готово вече налейте в съд подходящ за пасиране (може да използвате по-голяма и дълбока чаша) прибавете маслото и пасирайте. Получава се хубав каймак при разбиването на маслото.
Аз не разполагам с малък пасатор специално за кафе и затова използвам обикновен - голям. Пасирам в малка пластмасова каничка (500 мл) и след това наливам кафето в чаша.
Може да добавите и кокосово масло по желание. Изберете сами дали да комбинирате двата вида масло или да е само от единия вид.
Това бронирано кафе се препоръчва на тези, които нямат навик да закусват сутрин и спазващите режим.
Насладете се напитката с няколко какаови зърна бонус към него, ако харесвате наситения какаов вкус (по желание).