Начин на приготвяне
Един пакет бисквити смиламе в блендер заедно с 2 с.л. масло. Разстиламе тази смес в тавичка за торти и заглаждаме.
Загряваме млякото заедно със захарта и сваряваме в него гриса до сгъстяване.
Оставяме го да се охлади и когато е напълно охладен, добавяме 3 с.л. масло и кокосовите стърготини и разбиваме с миксер до гладък крем.
Изсипваме крема върху бисквитената подложка.
Втория пакет бисквити смиламе на прах и разпределяме върху крема.
Разтопяваме двата вида шоколад поотделно с по 1 с.л. масло и заливаме бисквитената торта като меланж.
Прибираме тортата в хладилник да се стегне добре.
Бисквитената торта с кокос и грис е готова.