Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с кокос и грис

Бисквитена торта с кокос и грис

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Бисквитена торта с кокос и грис4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"И нека всички калории от тази торта се превърнат в усмивка на лицата ви, амин"

Необходими Продукти

  • обикновени бисквити - 2 пакета
  • масло - 7 с.л.
  • грис - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • шоколад - 100 г
  • бял шоколад - 100 г
  • кокосови стърготини - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Един пакет бисквити смиламе в блендер заедно с 2 с.л. масло. Разстиламе тази смес в тавичка за торти и заглаждаме.

Загряваме млякото заедно със захарта и сваряваме в него гриса до сгъстяване.

Оставяме го да се охлади и когато е напълно охладен, добавяме 3 с.л. масло и кокосовите стърготини и разбиваме с миксер до гладък крем.

Изсипваме крема върху бисквитената подложка.

Втория пакет бисквити смиламе на прах и разпределяме върху крема.

Разтопяваме двата вида шоколад поотделно с по 1 с.л. масло и заливаме бисквитената торта като меланж.

Прибираме тортата в хладилник да се стегне добре.

Бисквитената торта с кокос и грис е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: