Начин на приготвяне
Отделете 100 г от прясното мляко и разтворете царевичното брашно в него, като бъркате с тел. Разбъркайте добре, така че да няма бучки.
В тенджера сложете останалото мляко, кондензираното мляко, кората от лимон и канелата. Изчакайте да заври и прецедете. Смесете го с разтвореното брашно и върнете на котлона. Изчакайте да се сгъсти.
Изключете и разстелете в стъклена квадратна или правоъгълна купа. Изчакайте хубаво да изстине. С помощта на шпатула, отлепете краищата и обърнете върху кухненския плот. Намокрете нож и разрежете на ленти, широки два пръста.
Разбийте яйцето. В чиния сложете малко брашно. Готовите стегнати лентички, оваляйте първо в брашно, а след това в яйце. Изпържете от двете страни в добре загрято олио на тиган до приятен златист загар.
Готовото панирано мляко (Leche frita con Leche condensada) оваляйте в захар, смесена с малко канела на прах.