Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Марината за Пуешки Пържоли

Марината за Пуешки Пържоли

Марината за Пуешки Пържоли2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пуешки пържоли - 1 и 1/2 кг
  • за маринатата
  • зехтин - 30 мл
  • балсамов оцет - 20 мл
  • черен пипер
  • сол - 1 ч.л.
  • горчица - 30 г сладка
  • чесън на прах - 3 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната пускаме на 160 градуса, измиваме и подсушете месото.

Всички съставки поставяме в блендер и блендираме, докато се смесят.

В готовата марината прибавяме пуешки пържоли и оставяме да престоят за 2 часа.

В тавичка, застлана с лист пергамент, подреждаме пържолите и поставяме във фурната да се запекат за 50-60 минути.

Вадим от фурната и намазваме пържолите с помощта на силиконова четка останалата марината.

Оставяме да се охладят и поднасяме с гарнитура пожелание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#260500
Потребител#260500
Само не разбрах защо трябва фурната да стои включена 2 часа и нещо, и чак тогава я използваме по предназначение...?! Обръщайте малко внимание на нещата, които публикувате!
26.04.2021 12:00
1