Крехко Свинско в Гювеч

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Крехко Свинско в Гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
16/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Имате ли два гювеча, задължително и в двата пригответе крехко свинско в гювеч"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр. вратни
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • печурки - 250 г гъби
  • камби - 6 бр. печени
  • бяло вино - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вратните пържоли се слагат в тиган със сгорещена мазнина и се запържват за кратко от двете страни. След като се извадят, се поръсват със сол и черен пипер.

На дъното на гювеч се нареждат ред свински пържоли. Отгоре върху тях се разпределят половината от изчистените и нарязани на шайби лук, моркови и гъби. Поръсва се пак малко сол и черен пипер и се нареждат отново пържоли.

Отгоре се поставят останалите нарязани зеленчуци и в допълнение цели печени камби. Отново зеленчуците се овкусяват.

Пържолите се заливат с мазнината от пърженето и бялото вино, след което гювечът се слага в студена фурна.

Пече се на 220 градуса за около половин час, а след температурата се намалява на 180 градуса.

Когато месото е готово, се маха капакът и ястието се поръсва с настърган кашкавал.

Допича се, докато се разтопи кашкавалът.

Крехкото Свинско в Гювеч е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: