Крехко свинско с бира

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
534954181
Крехко свинско с бира
Снимка: Теодора Иванова Каменова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
130 мин.
Порции
2
"Да ви се намира малко бира, че тук готвим едно свинско и цялата отиде за приготвянето му"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • бира - 250 мл
  • сол
  • черен пипер - смлян
  • розмарин - сух
  • кимион
  • масло - 20 - 30 г
  • олио - 2 с.л.
  • За картофеното пюре
  • картофи - 600 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 20 г
  • крема сирене - 100 г Филаделфия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички знаем, че за да е крехко едно месо, е хубаво преди това да се маринова и начука със специално чукче. Но когато нямате време за предварителна обработка, тази рецепта идва на помощ. Изисква малко усилия, но резултатът си заслужава.

Измийте и нарежете месото, поръсете със сол и натрийте с посочените подправки, поне по 1 ч.л. от всяка. Сипете олиото, нарежете маслото на кубчета и налейте бирата.

Ако посоченото количество не покрива хубаво месото, долейте още малко.

Затворете тавата с фолио и сложете във фурната на 160 градуса за 90 минути.

След изтичане на това време свалете фолиото и допечете до желаното от вас - повече или по-малко запечено според вкуса.

Докато се пече месото, пригответе картофеното пюре. Измийте, обелете, нарежете на средни кубчета и сварете картофите със малко сол за 20-25 минути. Отцедете останалата вода, смачкайте ги и добавете маслото и прясното мляко.

Изчакайте малко да изстине и добавете и разбъркайте и Филаделфията.

Поднесете свинското върху канапе от картофено пюре.

И после...после хапвайте с наслада!

Крехкото свинско с бира е готово.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Вкусно!
28.07.2018 18:36