Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони с мляно месо и доматен сос

Канелони с мляно месо и доматен сос

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Канелони с мляно месо и доматен сос
Снимка: marcheva14
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"В наше лице Италианската кухня има верни почитатели, именно заради такива вкусотии като тези канелони"

Необходими Продукти

  • канелони - 14 бр. (Barilla)
  • кайма - 350 г смес от телешко и свинско
  • лук - 1 по - малка глава стар
  • чесън - 1 скилида
  • босилек - 1 шепа наситнен, пресен
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - за готвене
  • ДОМАТЕН СОС
  • доматен сос - 400 мл от бутилка
  • сметана - 100 мл готварска
  • чесън - 2 скилиди
  • босилек - 1 шепа наситнен, пресен
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
  • пармезан - 200 г на ренде, за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса.

Правоъгълна форма за печене, 28/20 см.

На котлон в тенджера се загрява зехтин и малко вода, добавят се наситнените лук и чесън. Готвят се за около 1-2 мин., докато омекнат. Добавя се каймата и при непрекъснато разбъркване се довежда до трохи. Сваля се от котлона, посолява се със сол, босилек и черен пипер. Оставя се настрана.

В тенджера се сипва зехтин, добавя се доматеният сос, затопля се малко със зехтина на слаб котлон, докато клокне. Налива се сметаната, добавя се наситнен чесън, овкусява се със сол, черен пипер и босилек. Разбърква се, готви се за около 2-3 мин и се сваля от котлона.

Канелони

На опаковката за канелоните пише за колко време се приготвят, за около 4 минути, и след това се пълнят. Изключително е трудно да се пълнят горещите канелони, изгарят пръстите, затова се процедира по следния начин.

Взима се суров канелон, държи се вертикално и с малка лъжичка и пръсти се набутва плънката. Трябва добре да са запълнени.

На дъното на тавичката се сипват около 3-4 с.л. от соса. Разпределя се. Отгоре се подреждат плътно пълнените канелони и много добре се покриват със соса навсякъде.

Формата се похлупва с капак или алуминиево фолио и се пече на 180-200 градуса за 30 мин. След това време се маха капакът или алуминиевото фолио, поръсва се обилно с пармезан и се допича за още 15 минути до хубав златист загар.

Канелоните с мляно месо и доматен сос са готови.

Източник: Вкуснотека Ани Шакарян

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: