Пита с лимонада

ВаняВаняНовак
21/07/2011
"Сега разбрахте ли питата защо стана толкова вкусна и ароматна?"
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 576
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • безалкохолно - лимонада 400 мл
  • яйца - 3 бр.
  • мая - 25 гр.
  • масло - 125 гр.
  • брашно - 1 кг.
  • сол - 1 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонадата се стопля. Маята се разтваря в лимонадата и от продуктите (без маслото и 1 жълтък) се замесва тесто, което се разделя на три топки. Разточва се.

Маслото се стопява и се разделя на три. С него се намазват корите, като се слагат една върху друга.

Разточва се на по - голяма кора и се увива на руло.

Рулото се навива на охлюв и се поставя в намазана с мазнина тава.

Оставя се да втаса.

Маже се с разбития жълтък, ръси се със сусамено семе и се пече.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ваня Георгиева
Въпреки че има безалкохолно трябва да има захар за да се получи наистина тестото, а оформянето наистина е за пита охлюв без семена.
0
0
Цеца
Цеца
28.04.2014 10:27
Тази снимка няма нищо общо с така написаната рецепта.Къде виждате охлюви?
0
0