Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Котлет от акула с бяло вино

Котлет от акула с бяло вино

Котлет от акула с бяло вино
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
17 мин.
Порции
4
"Има риба и риба, но нищо не може да се сравни с този крехък котлет от акула с бяло вино"

Необходими Продукти

  • акула - 4 бр. котлети
  • лимони - 1/2 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • за глазиране
  • захтин - 4 с.л.
  • бяло вино - 4 с.л.
  • майонеза - 3 с.л.
  • девесил - 1 ч.л. сушен
  • лимонова кора - 1 с.л., настъргана
  • за сервиране
  • микс от салати - италиански зелени
  • зехтин
  • сол
  • лимонова кора
  • лимони - резени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите риба се поръсват със сол и черен пипер от двете им страни. Заливат се със сока от лимона.

Запържват се от всяка страна за 1-2 мин в сгорещения зехтин.

Смесват се продуктите за глазиране в купичка и се бъркат добре.

Излива се половината смес в малка тавичка и се слага отгоре рибата.

Мажат се котлетите отгоре с останалото количество.

Рибата се пече в загрята фурна на 230 градуса за 7 мин.

Отгоре се стърже лимонова кора и се сервира със свежата салата и чаша бяло вино.

Котлетът от акула с бяло вино е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: