Мусака от патладжани

06/03/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 481
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в една тенджера маслото и задушаваме там ситно нарязания лук и каймата с малко сол на вкус.

Патладжаните нарязваме на филийки, посоляваме ги и оставяме да се изцеди горчивият им сок. После ги изпържваме леко.

Доматите нарязваме на кръгчета. Магданоза режем на ситно.

В намазана с олио тава слагаме 1 ред патладжани, върху тях - кръгчета домати, след това пласт кайма, накъсване с магданоз, после отново редим по същия начин, като предпоследният пласт трябва да бъде от патладжани, а последният - от кайма.

Поръсваме с малко сол на вкус и печем до готовност. Смесваме продуктите за заливката, разбиваме ги добре и изсипваме върху мусаката.

Започваме само на горен реотан до зачервяване.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар