Начин на приготвяне
Нарежете на ситно и задушете лука в 1 с.л. зехтин за готвене.
Каймата разбийте с водичка, за да се раздроби по-лесно, и щом лукът хване леко златист загар, прибавете.
Докато се запържи каймата, настържете доматите и прибавете. Оставете да поизврат.
Патладжаните предварително нарежете на кубчета, осолете и оставете 15 минути, за да им излезе горчивината. Измийте.
Прехвърлете ги в тенджерата. Добавете подправки и консервата нахут.
Задушете известно време, след което долейте с вода на нивото на продуктите. Похлупете с капака и оставете да се сготвят.
Пригответе заливката за мусака, като разбиете яйцата с млякото и брашното и малко сол на вкус.
Прехвърлете мусаката в голяма тава.
Залейте равномерно мусаката с патладжан с яйчената смес и запечете до готовност.