Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Постни Гювечета с Ориз

Постни Гювечета с Ориз

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
06/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Ето ви идея за супер рецепта за обяд или вечеря - постни гювечета с ориз"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • червени чушки - 1 бр.
  • домата - 2 бр.
  • печурки - 100 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • зехтин - за готвене
  • гореща вода - 3 ч.ч
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • универсална подправка - 1 с.л. домашна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре ориза и го накисваме във вода за 30 минути. Лука, домата, гъбите и чесъна измиваме и нарязваме на дребно. Пиперът почистваме и режем на лентички.

Всичко това омесваме с ориза, добре разбъркваме и поставяме в гювечетата.

При поставянето измерваме всичко това с чаша,

Колкото смес поставим в чашата, три пъти толкова вода слагаме в гювечетата.

Имайте предвид, че оризът набъбва и не слагайте голямо количество от сместа.

Отгоре поръсваме със зехтина и поставяме във фурната.

Печем до готовност.

След като извадим, поръсваме всяко едно гювече с смлян черен пипер .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: