Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни лозови сармички с ориз

Постни лозови сармички с ориз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Постни лозови сармички с ориз
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5
"Търпение и любов, това са тайните съставки, които не сме сложили в рецептата за приготвяне на постни лозови сармички с ориз"

Необходими Продукти

  • лозови листа - пресни, по - нежни
  • ориз - 1 ½ ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • сол
  • копър - 1 връзка
  • лимони - 1/2 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лозовите листа, като отделяме няколко по-малки и нежни. Попарваме големите листа с вряла посолена вода за 4-5 минути.

Нарязваме лука и го запържваме до прозрачност с малко олио. Измиваме ориза и го сипваме при лука. Нарязваме на ситно нежните листа и ги сипваме в тигана. Пържим, като бъркаме 5-6 минути и добавяме 2 ч.ч. топла вода.

Готвим, докато водата се поеме от ориза. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Нарязваме на ситно копъра и го разбъркваме с ориза.

Завиваме сармички в лозовите листа и ги нареждаме в тенджера постлана с няколко листа. Притискаме с чиния и наливаме гореща вода до ръба на чинията.

Изцеждаме сока на половин лимон и го наливаме в тенджерата. Варим първо на по силен огън и после на по слаб, докато водата се поеме от лозовите сарми.

Сервираме сармите топли или студени.

Постните лозови сармички с ориз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: