Gotvach.bg»Рецепти»Млечни продукти и заместители»Домашно сирене»Крема сирене Филаделфия с домашна извара

Крема сирене Филаделфия с домашна извара

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Крема сирене Филаделфия с домашна извара
Снимка: Яница Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
"Цял рафт в хладилника си запазваме за любимото крема сирене Филаделфия, приготвено с домашна извара"

Необходими Продукти

  • За изварата
  • прясно мляко - 1 л
  • кисело мляко 4 % - 1 кофичка от 400 г
  • за овкусяване
  • чесън - 3 скилидки
  • копър - 2 - 3 ч.л., пресен
  • сол - на вкус
  • изварата - около 3 с.л. суроватка
  • краве масло - 1 - 2 с.л. или олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За изварата, прясното мляко се слага в тенджера на котлона да заври за 1-2 минути. Маха се от котлона и веднага се прибавя киселото мляко да се пресече.

Разбърква се с вилица и се оставя да се отцеди за 1 нощ, а за по-бързо и с цедка за чай се натиска внимателно с лъжица, докато се отцеди.

Суроватката, която остава може да се използва за направата на питки, мекици и др. Ако ще се използва за десерти, солта се пропуска.

Готовата извара се слага в дълбок съд, прибавя се сол на вкус, малко от суроватката, чесънът /нарязан/, копърът, разтопеното масло и се пасира до гладка и хомогенна смес, ако е гъсто, се слага по малко от суроватката.

Домашното сирене се прибира в хладилник за 15-20 минути и е готово за намазване на филийки.

Крема сиренето Филаделфия с домашна извара е много сполучиво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: