Начин на приготвяне
Разбиваме с миксер яйцата със захарта до пухкава смес. Добавяме маслото, сметаната и ванилията и продължаваме да разбиваме.
Смесваме брашното с бакплувера и лимонената киселина и сипваме на порции в сместа при постоянно бъркане.
Омесваме тесто и го увиваме в прозрачно фолио. Прибираме го за 30 минути в хладилника.
След като тестото престои, го разделяме на части и от тях оформяме фитили. Нарязваме фитилите на парчета и всяко парче оформяме на гладко топче.
Внимателно с много остър нож разрязваме всяко топче на две части. Подреждаме половинките в тавичка, покрита с намаслена хартия за печене, и печем на 180 градуса. Внимаваме да не се зачервят и препекат, трябва да останат светли.
За масления крем разбиваме всички съставки до пухкава консистенция и прибираме за 10 минути в хладилника.
Всяка половинка леко издълбаваме с нож и запълваме обилно с крем, Слепваме половинките две по две, като при необходимост намазваме с още крем.
Подреждаме сладките в поднос, покрит с домакинска хартия.
Разтваряме всяко пакетче разтворима напитка поотделно с по 4 с.л. вода. С лъжица сипваме внимателно от единия цвят върху едната половина и от другия цвят - върху другата половина на всяка сладка прасковка. Стараем се и долните части да се оцветят.
Овалваме оцветените праскови в кристална захар и подреждаме в чиния.
P.S. За тези от вас, които са новаци в кухнята, предлагам и рецепта за сладки прасковки с видео стъпка по стъпка.