Телешки рулца с гъби

Телешки рулца с гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
16 бр.

Необходими Продукти

  • телешко месо - 16 парчета обезкостено
  • телешка кайма - 400 г
  • гъби - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • магданоз - 1 връзка
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 1/2 пакетче
  • брашно
  • олио
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете гъбите в олиото. Прибавете наситнения магданоз, 3 с.л. вода, Посолете, поръсете с черен пипер, покрийте и оставете да ври на тих огън. Междувременно начукайте добре парчетата телешко, така че да станат широки и тънки.

Разбъркайте в купа каймата с настъргания кашкавал, яйцата и останалия магданоз, посолете и поръсете с черен пипер. Прибавете към каймата вече изпържените гъби. Разстелете парчетата месо, посолете и разпределете върху тях пълнежа от каймата с гъби.

Завийте всяко парче на руло, оваляйте го в брашно и го забодете с клечки за зъби, за да не се развие. Пуснете рулцата в дълбок тиган с масло и ги обръщайте, за да се зачервят от всички страни. След това ги залейте с виното и ги задушавайте.

Щом то се изпари, прибавете чаша топла вода, покрийте с капак и ги оставете на тих огън, като ги обръщате от време на време. Подредете готовите рулца в плато и ги полейте със соса, получен при готвенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: