Начин на приготвяне
Запържете гъбите в олиото. Прибавете наситнения магданоз, 3 с.л. вода, Посолете, поръсете с черен пипер, покрийте и оставете да ври на тих огън. Междувременно начукайте добре парчетата телешко, така че да станат широки и тънки.
Разбъркайте в купа каймата с настъргания кашкавал, яйцата и останалия магданоз, посолете и поръсете с черен пипер. Прибавете към каймата вече изпържените гъби. Разстелете парчетата месо, посолете и разпределете върху тях пълнежа от каймата с гъби.
Завийте всяко парче на руло, оваляйте го в брашно и го забодете с клечки за зъби, за да не се развие. Пуснете рулцата в дълбок тиган с масло и ги обръщайте, за да се зачервят от всички страни. След това ги залейте с виното и ги задушавайте.
Щом то се изпари, прибавете чаша топла вода, покрийте с капак и ги оставете на тих огън, като ги обръщате от време на време. Подредете готовите рулца в плато и ги полейте със соса, получен при готвенето.