Начин на приготвяне
Обеленият чесън се нарязва на едри филийки и леко се запържва в олиото в по-дълбок тиган или тенджера.
След като стане златист, към него се добавя кървавицата, цяла или нарязана на порционни парчета. Щом малко се зачерви, кървавицата се изважда от мазнината.
В същата мазнина се слага киселото зеле, нарязано на по-едро. Запържва се леко, добавя се червеният пипер, черният пипер, кимионът, бахарът, лютият червен пипер и разтвореното в зелевия сок доматено пюре.
Всичко се прехвърля в гювеча, най-отгоре се нарежда кървавицата, дафиновите листа и гювечът се похлупва с капак и се пече на умерена фурна около 1 час.
Ястието се сервира горещо.
Киселото Зеле с Кървавица в Гювеч е много вкусно, опитайте!
Ако желаете вашето ястие да бъде наситено на вкусове, можете да опитате и една банска капама да спретнете.