Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Кисело Зеле с Кървавица в Гювеч

Кисело Зеле с Кървавица в Гювеч

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Кисело Зеле с Кървавица в Гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Когато баба приготвяше кисело зеле с кървавица, нямаше нужда да ни вика за ядене, ние сами тичахме към кухнята"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1.4 кг
  • кървавица - 600 г
  • чесън - 5 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • бахар - 7 - 8 зърна
  • олио - 100 мл
  • лют червен пипер
  • дафинов лист - 3 - 4 бр.
  • зелев сок - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обеленият чесън се нарязва на едри филийки и леко се запържва в олиото в по-дълбок тиган или тенджера.

След като стане златист, към него се добавя кървавицата, цяла или нарязана на порционни парчета. Щом малко се зачерви, кървавицата се изважда от мазнината.

В същата мазнина се слага киселото зеле, нарязано на по-едро. Запържва се леко, добавя се червеният пипер, черният пипер, кимионът, бахарът, лютият червен пипер и разтвореното в зелевия сок доматено пюре.

Всичко се прехвърля в гювеча, най-отгоре се нарежда кървавицата, дафиновите листа и гювечът се похлупва с капак и се пече на умерена фурна около 1 час.

Ястието се сервира горещо.

Киселото Зеле с Кървавица в Гювеч е много вкусно, опитайте!

Ако желаете вашето ястие да бъде наситено на вкусове, можете да опитате и една банска капама да спретнете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: