Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Гювеч»Рибен гювеч с кисело зеле

Рибен гювеч с кисело зеле

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Рибен гювеч с кисело зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 800 г филе
  • кисело зеле - 400 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • картофи - 500 г
  • бяло вино - 1 ч.ч. сухо
  • ким - ½ ч.л.
  • копър - 7 - 8 стръка
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибното филе се нарязва, подсушава, посолява се и се поръсва с черен пипер.

На дъното на гювеч или съд от йенско стъкло с капак се разстила нарязаното кисело зеле.

Добавят се нарязаният лук, моркови и чушка. Върху зеленчуците се разпределят парчетата риба и нарязаните картофи.

Поръсва се с ким и се залива с виното. Ястието се захлупва и се слага във фурната при 200°. Задушава се 1 час.

10 минути преди края се маха капакът и ястието се поръсва с накълцан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: