Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Сохан - ирански сладкиш

Сохан - ирански сладкиш

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Сохан - ирански сладкиш1 / 2
26/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10 бр.
"Екзотичен сладкиш с нахут с аромат на шам фъстък и кардамон!"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и 1/4 ч.ч. от нахут gram flourграма
  • брашно - 1 1/4 ч.ч. бяло
  • масло - 1 и 1/2 ч.ч. разтопено, пречистено масло
  • захар - 2 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • кардамон - 1/2 ч.л. семена
  • шам фъстък - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете 2 вида брашно. Загрейте маслото в тенджера с дебело дъно и добавете брашното. Бъркайте на слаб огън, за да не загори, докато стане златисто кафяво. Свалете от огъня и оставете настрана.

В друг тиган смесете захарта с водата и мляко и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, докато се получи гъст сироп. Снемете от котлона и при непрекъснато разбиване добавете сместа с брашното и накрая объркайте с шам фъстъка.

Разстелете сместа върху намаслена тава и я заравнете старателно. Нарежете на еднакви квадрати. Поднесете квадратите Сохан (Soan Papdi) охладени и поръсени със семенца кардамон и натрошен шам фъстък, семена кардамон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ива
ива
Няма нищо общо със сохана тая рецепта
23.02.2015 18:31
1
1