Начин на приготвяне
Джудже кебап са традиционни шишчета (Jujeh kabab) от пилешко месо в Иран. за да ги приготвите смесете в купа киселото мляко, лука, зехтина, сока от лайм, разтворения във вода шафран, сол и черен пипер. Объркайте добре маринатата, като лимоновия сок, солта и черния пипер добавете на вкус.
Нарежете пилешкото на късчета, поставете го в купа и полейте маринатата. Оваляйте добре късчетата пилешко, като се уверите, че всяко е покрито със соса. Покрийте с фолио и сложете в хладилник за 6-8 часа.
Нанижете пилешките парчета на метални шишчета и ги изпечете на гореща скара. Поднесете Джудже кебап с гарнитура от с сварен и овкусен ориз, кисело мляко, салата, пресни билки и кисели краставички.