Кекс с оранжада

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Кекс с оранжада
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
09/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Дали тайната на вкусния и пухкав кекс не се крие в оранжадата"

Необходими Продукти

  • брашно - 240 г за кекс
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • ванилена захар - 1 пакет
  • олио - 100 мл
  • оранжада - 100 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбивате яйцата със захарта и ванилената захар до побеляване. Добавяте наведнъж олиото и оранжадата и продължавате да разбивате за кратко.

Пресявате брашното и добавяте и него, след това бакпулвера.

Разделяте сместа на 2 части - в едната добавяте какаото. Във форма за кекс, намазана с маргарин и поръсена с брашно, изсипвате кафявата смес, а отгоре бялата.

Поставяте формата в студена фурна и я включвате на 170 градуса, но само долния реотан. След 20-ина минути включвате и двата реотана и печете още толкова.

Проверявате с клечка и когато тя е суха изваждате кекса и го покривате с кърпа.

След 15 минути внимателно минавате с нож по краищата, колкото да отлепите кекса от формата.

Нарязва се напълно изстинал, поръсен с пудра захар.

Кексът с оранжада е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#208099.
Потребител#208099.
Много апетитно :))
08.03.2018 01:58