Начин на приготвяне
С миксер разбивате яйцата със захарта и ванилената захар до побеляване. Добавяте наведнъж олиото и оранжадата и продължавате да разбивате за кратко.
Пресявате брашното и добавяте и него, след това бакпулвера.
Разделяте сместа на 2 части - в едната добавяте какаото. Във форма за кекс, намазана с маргарин и поръсена с брашно, изсипвате кафявата смес, а отгоре бялата.
Поставяте формата в студена фурна и я включвате на 170 градуса, но само долния реотан. След 20-ина минути включвате и двата реотана и печете още толкова.
Проверявате с клечка и когато тя е суха изваждате кекса и го покривате с кърпа.
След 15 минути внимателно минавате с нож по краищата, колкото да отлепите кекса от формата.
Нарязва се напълно изстинал, поръсен с пудра захар.
Кексът с оранжада е готов.
Коментари