Начин на приготвяне
В купа разбивам хубаво яйцата, добавям, олиото, оранжадата и брашното със содите. Това е плънката за баничките.
Сиренето допълнително ръся върху корите, за да не се стопи в плънката. Вземам 2 кори, като долната намазвам тук-там с мекото масло.
Върху втората кора - също намазвам с масло, ръся сирене и посипвам 2-3 с.л от плънката.
Двата края от дългата страна подгъвам на около 5-6 см навътре. След това двата горни края на кората срещам към центъра и от тясната страна навивам
на рула - може и по малки, може и по-дълги както в моя случай.
Така подредените банички редя в тава от фурната, застлана с хартия, на малко разстояние, поливам с част от плънката и поръсвам с микс от семена.
Поставям тавата в студена фурна, включвам на 180 градуса с вентилатор и пека до порозовяване.