Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с оранжада

Банички с оранжада

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Банички с оранжада
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
08/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
12
"Няма нещо, което да може да ни спре да не ометем цялата тава с банички с оранжада"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 2 пакета
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2ч /от 200 мл/
  • газирана напитка - 1/2 ч.ч. оранжада
  • брашно - малко по малко от 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л
  • сирене - 200 г
  • масло - 50 - 60 г
  • микс от семена - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбивам хубаво яйцата, добавям, олиото, оранжадата и брашното със содите. Това е плънката за баничките.

Сиренето допълнително ръся върху корите, за да не се стопи в плънката. Вземам 2 кори, като долната намазвам тук-там с мекото масло.

Върху втората кора - също намазвам с масло, ръся сирене и посипвам 2-3 с.л от плънката.

Двата края от дългата страна подгъвам на около 5-6 см навътре. След това двата горни края на кората срещам към центъра и от тясната страна навивам

на рула - може и по малки, може и по-дълги както в моя случай.

Така подредените банички редя в тава от фурната, застлана с хартия, на малко разстояние, поливам с част от плънката и поръсвам с микс от семена.

Поставям тавата в студена фурна, включвам на 180 градуса с вентилатор и пека до порозовяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: