Соленки Софиянки

Соленки Софиянки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Злите езици говорят, че софиянките винаги излизат солени, но ние бихме добавили и вкусни"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • яйца - 2 бр. (1 жълтък за намазване)
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 50 г
  • масло - 40 г
  • сода бикарбонат - 2/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете сиренето и рендосайте кашкавала в голяма купа. Добавете яйцата и киселото мляко.

Пресейте брашното със содата и сложете при сиренето, като бъркате с дървена лъжица. От полученото лепкаво тесто оформете топки (може да си наблажните ръцете с малко олио).

С пръст направете малка трапчинка, която се пълни с парче от кравето масло, извадено от хладилника.

Наредете в тавичка застлана с хартия за печене.

Намажете с жълтък и печете соленките до готовност.

Соленките Софиянки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: