Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени Хлебчета»Софиянки с кайма и кашкавал

Софиянки с кайма и кашкавал

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Софиянки с кайма и кашкавал
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
25/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Странджанките страшно много завиждат на тези мекички Софиянки"

Необходими Продукти

  • вода - 150 мл
  • мая - 1/2 кубче
  • прясно мляко - 150 мл
  • олио - 2 с.л
  • захар - щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 600 - 700 г
  • яйца - 1 бр.
  • кайма - 300 г
  • чубрица
  • черен пипер
  • кашкавал - 100 г
  • домати
  • олио - за намазване на тавите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Земесваме меко тесто, което оставяме да втаса за около 30 минути, след което го разделяме на 6 части.

В купа омесваме каймата с подправките, разделяме я на 6 части. С намаслени ръце оформяме от всяка част по 2 разлати питки и слагаме плънка от каймата по средата.

Събираме двете и попритискаме краищата или подвиваме отдолу.

Оставяме за кратко да втасат и слагаме да се пекат.

След леко запичане вадим и настъргваме кашкавал, слагаме домат и поръсваме със чубрица.

Запичаме до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Вкусни!
12.06.2018 12:29
1
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много апетитно изглеждат! Спомени от детството!
25.05.2016 16:05
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Благодаря! Правя ги местни с кайма заради мъжете в къщи. :)
25.05.2016 14:13
1
Марияна
Марияна
Хапвала съм такава закуска, но не съм приготвяла. Ще опитам. Много е вкусна, мекичка и ароматна.Добре изглеждат!
25.05.2016 14:12
1