Печен Шаран без Пълнеж

08/03/2018
Милена Александрова
отМилена АлександроваИноватор41214269
"С пълнеж или натюр - шаранът си е вкусен всякак "
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 093
  • Преглеждания за месеца1365
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • шаран - 1 бр. по - голям
  • сол - 1 с.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • магданоз - 1 с.л. сушен
  • вода - 200 мл.
  • лимонена киселина - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме много добре шарана. Поръсваме го със солта и лимонената киселина и го покриваме с домакинско фолио. Прибираме го за 1 час в хладилника.

След като шаранът е престоял в хладилника, го изваждаме и го измиваме добре с вода. В купичка смесваме всички сухи подправки и поръсваме с тях шарана.

В голяма тава сипваме 1 с.л. олио и поставяме шарана. Отгоре поливаме с останалото олио.

Наливаме водата в тавичката и покриваме плътно с алуминиево фолио.

Печем на 150 градуса за около 1. 5 часа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар