Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Вегетариански крокети от патладжан със тофу

Вегетариански крокети от патладжан със тофу

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Вегетариански крокети от патладжан със тофу
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Какво обичат да похапват вегетарианците ли - ами вкусни крокети от патладжан с тофу"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. голям
  • галета - 6 - 7 с.л. +за овалване
  • тофу - 200 г
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 2 - 3 щипки сушен
  • див лук - няколко стъкчета
  • сол - на вкус
  • зехтин - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжана и без да го подсушавате и белите го разполовете надлъжно и го поставете с разрязаната част надолу в тавичка върху хартия за печене.

Ръснете малко зехтин и сол и го пъхнете във фурната, загрята предварително на 200 градуса за 20-30 минути или до пълно омекване и готовност.

Щом изстине отцедете добре водичката, която е пуснал, обелете и поставете в купа заедно с тофуто, чесъна, галетата, дивия лук, солта и сушения магданоз.

Пасирайте до гладка и гъста смес. Гъстотата може да варира според това колко месест е патладжанът, който сте използвали.

Ако сместа ви се стори рядка, може да добавите още галета или тофу. За по-невегетариански вариант може да си добавите и малко крема или топено сирене.

С навлажнени ръце оформяйте кръгли крокети и ги овалвайте в галета. Подреждайте върху хартия за печене или в предварително намазнена тавичка.

Поръсете със зехтин и изпечете в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 20 минутки или до желания от вас загар.

Поднесете набодени на клечки и по ваше предпочитание може да гарнирате със сос или разядка от червени чушки или обикновена лютеница.

Вегетарианските крокети от патладжан със тофу са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: