Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Вегетариански гирос с кладница и тофу

Вегетариански гирос с кладница и тофу

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7805k1k4k11
Вегетариански гирос с кладница и тофу
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
03/04/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Уникално вкусен гирос, намазан с хумус, пълен със запечено тофу и ароматни гъби кладница"

Необходими Продукти

  • тортила питки - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • краставица - няколко резенчета
  • червен лук - ¼ глава, малка
  • маруля - 2 листа
  • хумус - 3 с.л.
  • тофу - 200 г
  • гъби кладница - около 100 г
  • За соса
  • соев сос - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • оризов оцет - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • вода - 1 с.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1/4 ч.л..л. Млян
  • босилек - 1 щипка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • Млечночеснов сос
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • копър - 1 стрък
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тофуто се нарязва на тънки ленти. Приготвя се сос от останалите продукти.

Гъбите и тофуто се запичат със съвсем малко мазнина в тиган от двете страни.

Когато получат лек загар, се изсипва сосът. Разбъркват се и се обръщат, за да поемат от соса навсякъде.

Доматът и краставицата се нарязват на ленти, лукът - на полумесеци, а марулята се накъсва.

Приготвя се млечно-чесновият сос, като в разбитото кисело мляко се прибавя чесънът на прах, наситнен копър и сол на вкус.

Тортила питките се намазват с хумус, разпределя се марулята, отгоре домат, краставица и лук, след това овкусените гъби и тофу и накрая млечно-чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: