Начин на приготвяне
Срязваме патладжаните на 2 по дължина, посоляваме ги и оставяме да се отцеди горчивият сок.
През това време нарязваме лука на шайби и го слагаме в зехтина да се задуши.
Когато лукът е вече полуомекнал, прибавяме нарязаните на кубчета домати, картофи и тиквичката.
Овкусяваме с риган, сол, пипер и двете скилидки чесън, прекарани през преса. Задушаваме ги още малко.
Издълбаваме патладжаните и пържим в силно сгорещено олио само откъм
кората.
Нареждаме ги в тавичка и пълним с плънката, като отгоре посипваме с настърган кашкавал.
Печем, докато кашкавалът се разтопи.
Поднасяме ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.
Коментари