Начин на приготвяне
Патладжаните се обелват (може и без) и нарязват на тънки ленти по дължина. Посоляват се и се изчакват половин час да се изтече горчивият сок.
Натрошава се тофуто и се смесва с майонезата, наситнения чесън и ситно нарязания магданоз. Добавя се сол, но малко, защото патладжаните са вече солени.
Лентите патладжан се изплакват с вода и се отцеждат. Фурната се загрява на 200 градуса.
В средата на всяка една лента се слага по малко от плънката и се завива на рулце. Ако някои са малко по-дебели от необходимото, и се развиват, може да се набодат на клечка за зъби, която се отстранява, след като се сготвят.
Подреждат се в тава. Доматите се нарязват на полукръгчета и се слага по 1 парченце между рулцата. Отгоре се поръсват със струйка олио и се пекат на 200 градуса за 40-60 минути.
Когато са готови, тавата се изважда, поръсва се обилно с магданоз и може да се върне обратно за 5-10 минути с изключени градуси.