Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Печен Свински Врат с Картофи

Печен Свински Врат с Картофи

Потребител#204737Потребител#204737
Чирак
34223641
Печен Свински Врат с Картофи
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Играйте на сигурно и заложете на класическата комбинация свинско с кратофи"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.5 - 2 кг
  • свински врат - 1 к
  • моркови - 1 бр.
  • лютеница - 100 г
  • масло - 50 - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • риган
  • кимион
  • червено вино - 100мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на тънки и по-дълги парчета и го осолете.

В отделен съд смесете подправките - черния и червен пипер, ригана, кимиона и към тях прибавете виното и маслото и разбъркайте хубаво. Сложете месото в получената смес и оваляйте в нея месото.

Оставете в хладилника за два часа.

Нарежете картофите и морковите на шайби, сложете ги в тавата, прибавете и парчетата месо, долейте малко водичка и олио, поръсете със сол и червен пипер и пъхнете тавата във фурната.

Малко преди да е готово извадете и добавете лютеница, поразбъркайте и пак поставете тавата във фурната да се позапече за последно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: