Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински врат на фурна с картофи

Свински врат на фурна с картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Свински врат на фурна с картофи1 / 2
30/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
175 мин.
Порции
6
"Толкова крехко, ароматно и вкусно - това ястие ще ви накара да се почувствате в Рая!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.2 кг свински врат без кост
  • соев сос
  • мед
  • горчица
  • олио
  • чесън - 1 глава, скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • чубрица
  • кимион
  • бира - 200 мл + 100 мл
  • картофи - 600 г
  • масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шпиковайте свинското с разполовени скилидки и го натъркайте със сол и черен пипер. Направете марината от соев сос, мед, горчица и олио и намажете обилно врата отвсякъде. Увийте с фолиото и оставете на хладно да се маринова за около 12 ч.

Махнете фолиото и поръсете врата с останалите подправки - розмарин, чубрица и кимион. Прехвърлете го в намазнена тава и залейте с бирата. Покрийте добре с алуминиево фолио и сложете да се пече в предварително загрята фурна до 220 градуса. Щом течността в тавата заври, намалете градусите на 180 и оставете да се пече малко над 1 час.

Малко преди месото да е готово, махаме фолиото и разпределете обелените и нарязани на парчета картофи, заедно с маслото на кубченца. Долейте още 100 мл бира и върнете да се изпече до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
43
33
20
10
Дай твоята оценка: