Захаринките на баба

редакция:
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
30
"От златните ръце на баба са най-вкусни, а баба прави захаринки точно по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч. + за поръсване
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • мас - 3 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • лимонова кора
  • брашно - около 700 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата, добавете киселото мляко и разбъркайте. Прибавете размекнатата мас, олиото, захарта, содата и лимоновата коричка.

Разбъркайте и прибавете брашното на части до омесването на меко тесто. Ако брашното не е достатъчно, прибавете още малко.

Накъсайте топчета от тестото и оформете курабийките.

Потопете всяка захаринка в захар и подредете в тава, застлана с домакинска хартия, като ги обърнете със захарта нагоре.

Изпечете бабините захаринки в загрята фурна на 200 градуса до порозовяване.

Опитай и нашите войнишки курабии или тези сладки с мас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
514
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Лилян Йолев
Лилян Йолев
Станаха чудни, но добавих канела в тестото за аромат, и за украсхение кафе и орехи. Чак ме върнаха в детството ми.
25.03.2024 19:48
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Аз вместо мас сложих масло и целите ги обсипах със захар.
Станаха чудни
21.12.2023 17:03
2
1
Анонимен
Анонимен
Защо не виждам рецепта ?
19.10.2023 09:12
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Да! Така се отслабва!
29.08.2022 18:53
3
Анонимен
Анонимен
Може ли сменя маста със масло?
05.08.2022 18:35
6
Баш Майстора
Баш Майстора
При нас им казват курабийки
13.03.2022 17:44
9
1
Nikolinka Pazderkova
Nikolinka Pazderkova
Какво е Hosso?
15.02.2020 15:23
13
1
Покажи всички подкоментари
Биляна Владова
Биляна Владова
баба ми ги прави същите и винаги когато ходех на гости имаше по 2- 3 огромни купи пълни със захаринки. за мен лично това е вкусът който помня от ваканциите при баба
19.03.2018 07:26
74
7