Яхния с Нахут и Спанак

12/03/2018
"Пролетна яхния за всички, които държат да се хранят здравословно "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо548
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • спанак - 1 кг
  • нахут - 200 - 300 г (накиснат от вечерта)
  • лук - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • кимион - 1 щипка
  • дафинав лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, изчистете и нарежете спанака.

В тенджера под налягане запържете лука, който сте нарязали на дребно. Добавите чесъна и моркова. Сложете нахута, а след 1 минута - и спанака.

Когато спанакът намалее обема си, добавете червения пипер, кетчупа и запържете. Сложете нишестето.

Разбъркайте и налейте водата, колкото да покрие.

Добавете подправките и затворете тенджерата.

Варете 30 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар