Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фусили със спанак и нахут

Фусили със спанак и нахут

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Фусили със спанак и нахут
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
16/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Рецепта за паста без месо. Лека, вкусна и засищаща!"

Необходими Продукти

  • фусили - 1 пакет
  • спанак - 250 - 300 г
  • нахут - 1 консерва
  • домати - 1 консерва, на кубчета
  • песто - 2 - 3 с.л. от сушени домати
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • вода - около 200 мл
  • риган - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива и накъсва. Лукът се нарязва на дребно, а чесънът се наситнява. Пастата се слага да се вари в подсолена вода.

През това време в отделна тенджера се загрява олио и в него се запържва лукът. Когато започне да става прозрачен, се прибавя чесънът, а малко след това доматеното песто и балсамовият оцет.

Прибавят се и доматите, подправките и водата. След като заври, се слагат изцеденият нахут и спанакът.

Готовата паста се изцежда като се запазва около 200-250 мл от водата, в която се е варила. Измива се леко със студена вода и се изцежда.

Би трябвало спанакът вече да е омекнал достатъчно. Сваля се от котлона и доматено-спаначената смес се изсипва върху сварените макарони.

Налива се отделената вода, за да не се слепне после, когато започне да изстива, и се разбърква добре. Ако е необходимо, апетитните фусили се подправят с още сол.

По желание при сервиране на фусилите със спанак и нахут може да се поръси с настърган пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: