Начин на приготвяне
В съд слагаме брашно и си правим кладенче и добавяме солта, захарта, оцета, яйцето, киселото мляко, олиото и водата. Замесваме средно меко тесто и го разделяте на 7 топчета. Топчетата почиват 1 час и след това се разточват на тънки кори.
За плънката режем празия лук на колелца и в мазнината го задушаваме да омекне, след като поизстине лукът, добавям яйцата, киселото мляко и 150 г сирене и го разбъркваме.
На дъното на тавата слагаме разточена кора, кото част от нея излиза извън тавата, в/у нея в средата слагаме плънката, отгоре покриваме с част от кора.
Останалите кори, поръсени с мазнина, и останалото сирене навиваме около плънката и така до свършване на корите.
С кората, която е извън тавата, покриваме останалите кори.
Печем на 200 градуса до златисто.
Бон Апетит!