Кекс с бисквитени топки

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
374
2k
963
1k
8
12/03/2018
"Това не е просто кекс, а прелюдия към истинско сладко пиршество "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо295
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта. След като удвоят обема си, се прибавя прясното мляко, олиото и бакпулверът. Разбива се с миксер.

След това миксерът се изключва и се бърка с лъжица. Прибавят се смлените лешници и брашното.

Готовата смес се сипва във форма за кекс под формата на сърце. Формата трябва да е помазана с олио и леко набрашнена.

Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180-190 градуса за около 40 минути.

След като е готов, кексът се сиропира със сока на компота.

За украсата отгоре смлях няколко пурички. След това смлях и няколко бисквити. Разтопих и 100 грама шоколад, който прибавих при пуричките и бисквитите. Добавих и малко прясно мляко. Обърках хубаво да се получи еднородна гладка смес.

От тази смес оформих топките и ги овалях в цветни пръчици. Подредих върху кекса.

Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см
6.00 лв.
4.62 лв.
Виж ››

Универсална, удобна и много качествено тефлонова форма за кекс - любима на всички домакини

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар