Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с бисквитени топки

Кекс с бисквитени топки

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Кекс с бисквитени топки
Снимка: Христилияна Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Това не е просто кекс, а прелюдия към истинско сладко пиршество"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 150 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • кокосова захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лешници - 1 ч.ч. смлени
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за сиропиране
  • компот - сока на половин
  • за украса
  • пурички - 2 - 3 бр.
  • бисквити - 5 бр.
  • шоколад - 100 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • шарени пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта. След като удвоят обема си, се прибавя прясното мляко, олиото и бакпулверът. Разбива се с миксер.

След това миксерът се изключва и се бърка с лъжица. Прибавят се смлените лешници и брашното.

Готовата смес се сипва във форма за кекс под формата на сърце. Формата трябва да е помазана с олио и леко набрашнена.

Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180-190 градуса за около 40 минути.

След като е готов, кексът се сиропира със сока на компота.

За украсата отгоре смлях няколко пурички. След това смлях и няколко бисквити. Разтопих и 100 грама шоколад, който прибавих при пуричките и бисквитите. Добавих и малко прясно мляко. Обърках хубаво да се получи еднородна гладка смес.

От тази смес оформих топките и ги овалях в цветни пръчици. Подредих върху кекса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: